Home :: Dagexcursies :: ALV-Excursie

ALV-Excursie

ALV-Excursie
Bestelnummer
1905A
Prijs:
29.00
Aantal Uitverkocht

Op zaterdag 13 april 2019, voorafgaande aan de Algemene Ledenvergadering van de NVBS, haalt de SNE twee korte spoorlijnen uit de vergetelheid: Utrecht – Zeist (treinverkeer tussen 1901 en 1972) en Barneveld – Nijkerk (1903 - 1937). Waar de eerste spoorlijn vanaf Bilthoven grotendeels door het bos liep in een verder verstedelijkt gebied, straalt de omgeving van de voormalige tweede spoorlijn nog een landelijke rust uit. Beide baanvakken tellen nog één overgebleven stationsgebouw: Huis ter Heide en Voorthuizen. Maar er zijn nog meer restanten te vinden.

De excursie start om 9.30 uur bij NS-station Bilthoven. Vandaar wordt per bus naar Zeist, Barneveld en Nijkerk gereden. Onderweg wordt enkele keren gestopt, onder meer voor korte wandelingen en voor koffie met gebak. Sjoerd Eeftens (auteur van ‘De spoorweg De Bilt – Zeist’ in Op de Rails 2018-12) rijdt mee en geeft in en rond de bus toelichting. Rond 13.45 uur zet de bus de deelnemers af in Amersfoort bij het NS-station en bij de ALV-vergaderlocatie.

Bij het excursietarief is koffie/thee en gebak, alsmede een programmaboekje inbegrepen. Boeking voor leden is mogelijk tot 29 maart. Aanmelders ontvangen begin april bericht. Het minimumaantal deelnemers bedraagt 50, het maximum 60. Bij overtekening hebben leden en hun introducés voorrang. Contactpersoon is Ronald Bokhove.