Home :: Reizen :: Zomerreis 2019: museummaterieel in Scandinaviƫ :: Zomerreis 2019 eenpersoonskamer

Zomerreis 2019 eenpersoonskamer

Zomerreis 2019 eenpersoonskamer
Bestelnummer
1906B
Prijs:
2260.00
Aantal

De 12-daagse zomerreis voert dit jaar naar Denemarken, Noorwegen en Zweden. Het prachtige landschap, de in juni lange dagen en de vele (onbekende) museumlijnen staan garant voor mooie spoorervaringen. Ook tramliefhebbers komen aan hun trekken, want we hebben Aarhus (nieuw trambedrijf) en Göteborg (rondrit met historisch materieel) in het programma opgenomen.

De reis begint op zaterdag 22 juni (Amsterdam Centraal vertrek 9.03 uur) met een treinreis naar het Deense Aarhus. De dag erop is vrij en kan benut worden om het nieuwe trambedrijf aldaar te bezoeken of stad en omgeving te verkennen. Op de maandag gaat de reis eerst naar Aalborg voor een bezoek aan de Limfjordsbanen, waar een rit met een extra stoomtrein is gepland. 's Middags rijden we verder naar Hirtshals, om vandaar de boot naar het Noorse Kristiansand te nemen en aan wal te overnachten. Een dag later wordt een bezoek gebracht aan de smalsporige Setesdalsbanen, de oudste Noorse museumlijn begonnen in 1964, voor een dieselrit met een extra trein. Op woensdag reizen we naar Sira waar op de Flekkefjordbanen een mogelijkheid bestaat om te railfietsen. Na deze inspanning kunnen we extra van het fraaie landschap genieten op weg naar Stavanger. Na een overnachting hier reizen we met de bus langs de spectaculaire fjordenkust door naar Bergen, waar we rond de middag aankomen. De rest van de dag is vrij. Stoom voert op vrijdag 28 juni de boventoon als we met een excursietrein de Gamle Vossebanen berijden, een deel van de oude route tussen Bergen en Voss. Op zaterdag gaat de reis oostwaarts via de Bergensbanen en Oslo naar Hamar. Een dag later wordt een Di3-diesellocomotief (type Nohab ofwel ‘bolle neus’) gehuurd, waarmee het van Hamar via Elverum en Kongsvinger naar Sørumsand gaat. Vanuit laatstgenoemde plaats wordt een ritje met de ‘Tertitten’, een smalspoorstoomtrein gemaakt. Vanuit Sørumsand reizen we via Oslo naar Sarpsborg voor een volgende overnachting. Op maandag volgt een ochtendrit naar het Zweedse Göteborg. In de middag maken we een rit met historische trams door deze stad, waarbij ook het trammuseum niet wordt vergeten. De terugreis verloopt in twee etappes: op dinsdag via Malmö en Kopenhagen naar het Duitse Rendsburg, bekend van de hoge spoorbrug over het Noord-Oostzeekanaal, en tot slot op woensdag 3 juli de laatste kilometers via Hamburg en Osnabrück naar Nederland (Amsterdam Centraal aankomst 17.01 uur).

In het arrangement is begrepen alle vervoer (deels op basis van een zevendaagse Interrailpas) vanaf en tot het station van je keuze, de vermelde excursies, accommodatie op basis van logies en ontbijt, drie diners, ervaren reisleiding, deelname aan het SNE-annuleringsfonds en een gezellige reünie. Voor het facultatieve railfietsen moet ter plekke worden betaald. 
Meer achtergrondinformatie, alsmede een dag-tot-dagprogramma vindt u op www.nvbs.com. Boeking in een eenpersoonskamer is mogelijk tot 25 april 2019. Het minimumaantal deelnemers bedraagt 28, het maximum 45. In de week van 13 mei ontvang je nader bericht. Contactpersoon voor deze excursie is Han Duijve. Deze reis valt onder de garantie van SGR.