Home :: Reizen :: Schönes Wochenende Berlijn :: SW Berlijn gedeelde tweepersoonskamer (niet lid)

SW Berlijn gedeelde tweepersoonskamer (niet lid)

SW Berlijn gedeelde tweepersoonskamer (niet lid)
Bestelnummer
1910C
Prijs:
460.00
Aantal Uitverkocht

Vorig jaar zochten we de hoogte op, dit jaar de lengte. Het Schönes Wochenende 2019 staat geheel in het teken van de tram. We bezoeken de langste tramlijn van Duitsland, die van Bielefeld naar Frankfurt (Oder). Toegegeven, er zitten treintrajecten tussen! Deze reis biedt de optie om maar liefst tien trambedrijven te bezoeken. Er zijn drie excursies met historisch trammaterieel en een vrij weekend in Berlijn.

Op donderdag 17 oktober 2019 vertrekken we om 10.34 uur met de Eurobahn uit Hengelo rechtstreeks naar Bielefeld voor een excursie met een historische Duewag GT 8 (1962). Daarna rijden we opnieuw zonder overstap door naar tramstad Braunschweig voor een welkomstdiner en een overnachting. Vrijdagochtend reizen we naar Magdeburg voor een vrije verkenning van het tramnet. Vervolgens vindt in Brandenburg a/d Havel een excursie plaats met Lowa-TW 42 (22 zitplaatsen). De groep wordt hier gesplitst en de ‘wachttijd’ kan worden benut door het berijden of fotograferen van het reguliere materieel. Het weekend brengen we zonder programma door in de Duitse hoofdstad. We logeren in het IntercityHotel bij het Ostbahnhof zodat elke deelnemer voor het hele weekend een OV-ticket voor het stadsvervoer krijgt. Vanuit Berlijn zijn maar liefst vijf trambedrijven te bezoeken: Berlijn zelf en de trambedrijven van Potsdam, Strausberg, Schöneiche en Woltersdorf. Niemand zal er echter op letten als het weekend tramloos wordt met aandacht voor cultuur of de stad zelf. Zondagavond is er een gemeenschappelijk diner. Maandagochtend 21 oktober maken we een slagje naar Frankfurt (Oder) voor de derde excursie met historisch materieel: Gotha-wagen 49 (1964) met bijwagen Gotha 113 (1957). Na afloop reizen we terug naar Berlijn en door naar Hengelo waar we om 19.01 uur zullen aankomen.

In het arrangement is begrepen de treinreis van Hengelo naar Frankfurt (Oder) en terug, de vermelde tramexcursies, verblijf in een gedeelde tweepersoonskamer in twee hotels op basis van logies en ontbijt, twee diners en deelname aan het SNE-annuleringsfonds. Meer achtergrondinformatie, alsmede een dag-tot-dagprogramma vind je op www.nvbs.com. Boeken als niet-lid is mogelijk tot 1 september 2019. Het minimumaantal deelnemers bedraagt 35, het maximum 44. De excursie wordt georganiseerd door Rob Zoomer en de deelnemers ontvangen in de laatste week van september nader bericht. 

Deze reis valt onder de garantie van de Stichting Garantiefonds Reisgelden.