Home :: Dagexcursies :: Oliebollenrit: trammend door de hofstad

Oliebollenrit: trammend door de hofstad

Zoals elk jaar sluiten we ook in 2018 het excursieseizoen of met een Oliebollenrit. Op vrijdag 28 december maken we daartoe gebruik van de diensten van de Tramweg-Stichting als ‘Blauwe tram’ NZH A106 en ‘Buitenlijner’ HTM 58 op de baan komen voor een rit vanaf het Haagse Centraal Station die aanvankelijk westwaarts voert naar Kraayenstein, het eindpunt van lijn 2. Hierna zetten we koers naar Scheveningen voor een pauze bij de remise waar warme chocolademelk, thee, glühwein en sanitaire voorzieningen ter beschikking staan en waar natuurlijk de naam van de rit eer wordt aangedaan. Tot slot keren we terug naar het Centraal Station. Omdat de beide motorwagens onvoldoende capaciteit bieden voor de verwachte 100 belangstellenden wordt de rit op dezelfde dag herhaald. De eerste rit vindt plaats tussen 9.30 en 13.00 uur, de tweede rit tussen 13.00 en 16.30 uur. Waar mogelijk worden onderweg enkele fotostops gehouden, ook om de deelnemers van voertuig te laten wisselen.

In het excursietarief zijn chocolademelk/glühwein en enkele oliebollen inbegrepen. Vanwege de reisafstand naar Den Haag streven we ernaar de eerste rit te bestemmen voor hen die op korte afstand van de hofstad wonen, terwijl de tweede rit bedoeld is voor liefhebbers die van ver komen. Heeft u een expliciete voorkeur voor een van de ritten, geef dit dan in de klantnotitie aan met een ‘1’ voor de eerste rit en met een ‘2’ voor de tweede rit. Bij overtekening hebben leden (en hun introducés) voorrang.

Boeking is mogelijk tot 1 december. Aanmelders ontvangen in de week van 10 december nader bericht. Het minimumaantal deelnemers bedraagt 80, het maximum 108 maar bij forse overtekening zou nog een derde tram kunnen worden ingezet. Contactpersoon is Ronald Bokhove.

Artikelen

Oliebollenrit 2018
€ 32.00
Aantal
Oliebollenrit 2018 (niet-lid)
€ 39.00
Aantal