Home :: Reizen :: Spoorwandelreis Oostenrijk

Spoorwandelreis Oostenrijk

In de Alpen worden de laatste jaren op veel plaatsen basistunnels aangelegd, waardoor treinen beduidend sneller hun bestemming bereiken. Het gaat helaas wel ten koste van spectaculaire bergtrajecten en adembenemende uitzichten. Ook in Oostenrijk is men aan het graven en boren, hier worden onder meer de Brenner en de Semmering ondertunneld, maar in 2019 zijn de werkzaamheden nog niet voltooid waardoor we met de vierde Spoorwandelreis alle gelegenheid hebben om te voet door te dringen tot de vezels van deze twee bergspoorlijnen. Er worden drie wandelingen – steeds met lunch – georganiseerd, in lengte toenemend van 16 tot 20 kilometer. En hoewel we van de deelnemers een redelijke conditie verwachten kunnen de voettochten altijd ingekort worden. Als u van wandelen en treinen houdt, is er dus geen reden om niet te boeken…

Op donderdag 23 mei 2019 vertrekken we om 8.02 uur uit Amsterdam naar Innsbruck voor vier overnachtingen. Vanuit de hoofdstad van Tirol wordt naast de wandeldag een vrije dag aangeboden en een excursie bij de smalsporige Zillertalbahn georganiseerd: we sluiten aan bij een reguliere stoomrit en op de heenweg huren we een volgbus voor een paar fraaie foto’s. Op maandag verruilen we Innsbruck voor Semmering waar we vijf nachten doorbrengen. We reizen dwars door Oostenrijk en doen dat tussen Innsbruck en Leoben in stijl: eersteklas in de panoramawagen van de EuroCity. De twee wandelingen in het Semmeringgebergte worden afgewisseld met een vrije dag en met een excursie naar de elektrische Höllentalbahn tussen Payerbach en Hirschwang, waar een van de oudste nog rijvaardige elektrische locomotieven van de wereld uit 1903 voor ons wordt ingezet. We onderzoeken of we met een Sonderzug over de Semmering kunnen rijden op weg naar en van Payerbach; mocht dit niet lukken dan restitueren wij u het hiervoor gereserveerde bedrag.  Op zaterdag breken we op en rijden we naar Mainz, waar op zondag 2 juni nog een tramexcursie wordt gehouden voordat we Nederland bereiken (Amsterdam Centraal aankomst 20.28 uur).

In het arrangement is begrepen: een vijfdaagse Interrailpas tweede klasse die u naast de heen- en terugreis (vanaf en naar een Nederlands station naar keuze) nog twee dagen kunt benutten, railvervoer voor de excursies en wandelingen als boven beschreven, een kaart voor het OV in de regio Innsbruck, logies met ontbijt op basis van een gedeelde tweepersoonskamer, zes lunches, vier diners, deelname aan het SNE-annuleringsfonds en een gezellige reünie.

Op www.nvbs.com is een handzame brochure beschikbaar met het dag-tot-dagprogramma. Handig om af te drukken of om naar vrienden en familie te sturen.  
De reis valt onder het SGR garantiefonds.

Er zijn geen artikelen in de on-line verkoop in deze categorie.